Ont i magen

Ett par tassar skakande av rädsla stack fram under lastpallen som tvättmaskinen står på. Efter en lång natt av gnällande och ylande blev plötsligt den lilla valpen tyst. I halvslummer hörde jag mamman skrika åt den på spanska. 
Nu är det morgon och dags att vakna, tycker familjen. Pappans pappa har precis gått bort. Han var gammal men det är ändå någon som aldrig kan ersättas. 
När någon går kommer en annan, som det ju heter. Och nu är det den lilla brunvita valpen som kommit till familjen.
-Jag tycker inte om att slå, men annars lär den sig aldrig.
 
Långt därborta, på andra sidan jordklotet sitter en flicka och gråter för sin pappa som just fått hjärtinfarkt. Där finns en mormor som fått dödsbesked, en morfar som sörjer. En mamma som har problem med sin man. En kvinna som inte vill äta. En annan som oroar sig för sin tonårsgravida syster. En mamma som skakar i sin sjukdom. En mormor som glömmer. En morfar som dör. En man som saknar. En arbetare som ställer för höga krav på sig själv. En arbetslös som känner sig meningslös. En granne som blir slagen. En stackare som blir utnyttjad. En skolkamrat som skär sig. Ett förhållande som går i kras. Ett barn med kolik. En son som skickas ut i krig. En moster som tappat tron på allt. En vän som tagit sitt liv..
Hur orkar vi egentligen gå vidare?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0