...


PARIS-Bienvenu!

 

Vi anlände. Likaså gjorde den enorma kylan som parisarna inte sett röken av på mången vinter. Snö föll. Lägenheten vi hyrde de 10 första dagarna var fantastisk charmig; sned, med trägolv och portiär men fruktansvärt dåligt isolerad. Det var kallt, inne som ute, vi sov med långkalsonger, gick med sockor.

Första helgen strosade vi mest, tog oss till svenska kyrkan och tittade på anslagstavlan som vi blivit flitigt rekommenderade att göra. En tur till Père-Lachaise, kaffe på en teaterbar och så ramlade vi in på ett asmysigt ställe precis ovanför Belleville-parken där folk satt och spelade schack, backgammon, TP, servitören tog menyn från fönstret och höll fram mot oss och vi blev så stressade att vi tog det första bästa. Café gourmand rekommenderas varmt till den som inte kan bestämma vilken efterätt man vill ha-man får nämligen alla! Hur bra som helst! Ett band började spela jazzmusik och vi satt kvar flera timmar.

På måndagen började skolan, jag går på Accord, mellan 9-13 på dagarna. Lärarna som jag har mött är engagerade och roliga. Upplägget är perfekt för mig, man pratar om vardagliga saker, med olika teman varje dag, övningarna är varierande och så är det lite grammatik.

Sen kom förkylningen, sen kom nervrositeten över att snart inte längre ha en bostad, sen kom visningarna och paniken över att inte ha ett franskt bankkonto som flera krävde att man skulle ha, sen kom inbjudan om inflyttningsfest och sen var det lördag igen och visningar hela dagen och sen kom den. Studion. Lättnaden. Lyckan. På île Saint-Louis.

Redan på måndagen var det inflytt. Det var som att nu skulle Paris-livet ta fart på allvar.

Jag har gått med i Svenska kyrkans kör, jag har hittat en stammisrestaurang, jag har skaffat en språkpartner och några potientiella vänner, jag har anmält mig till Croix-rouge för att hjälpa till att dela ut mat till hemlösa, jag har sökt några jobb, jag har strosat mycket längs Seine, jag har ätit många baguetter och druckit många Café crème, jag har knäckt några brûleer och bjudit folk på semlor. Jag njuter av livet som en glad lax.

 

 


FRÖKEN JULIE JANUARI 2012 House of Winwin


Inför lyckta dörrar




Härlanda kammarkör Krakow 2011

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ULPuDEx0umI


RSS 2.0