Kongsvold.no

Hær ær jag. I en stuga i de norska fjællen. Det ær en typisk sak som jag sækert har drømt om. Få sitta ensam i en stuga och bara skriva brev, dikter eller vad som helst. Det gør jag. Mellan varven. Før jag arbetar också.
Om mornarna har man på sig en fin drækt med rød kjol och serverar frukost till hotellgæsterna, om dagarna går man utan drækt och stædar rummen, om kvællarna har man drækt med svart kjol och tar hand om middagen. Det ær gamla plankor från 1700 och 1800-talet vi trampar omkring på dærute i spisesalen. Blomdekorerade skåp och en blandning av lyx och fjællstuga utgør interiøren i gæsternas rum. Dærfør blir det roligare att stæda. Roligare på svenska.
Roligt att vara ledig också. Då går man på tur med kaffetermos i ryggsæcken och førundras øver hur værlden kan vara så vacker omkring oss. Ett nakenbad i en kall fors och varm choklad avnjuts framfør levande ljus innan det ær dags att krypa upp i våningssængen under de tjocka takbjælkarna.
Min hals børjar kænnas rostig och kvællskylan smyger sig in mellan springorna så att det snart blir dags att elda i kaminen.

RSS 2.0