Veckan som gick

Onsdag: En tur med min språkpartner, han visade små pärlor. Bl.a. en antik teater gömd mitt i latinkvarteren där det var alldeles tyst från stadens buller. Vi vandrade förbi moskén, jardin des plantes och pratade omväxlande svenska och franska.













Torsdag: Soligt och fint, strosade runt i Montparnasse och hittade en teatergata med massor av teatrar på, Rue de la Gaîté. Promenerade runt på kyrkogården i Montparnasse och njöt av värmen. På eftermiddagen styrdes kosan mot 13e arrondissementet, där upptäcktes en fantastiskt pittoresk stadsdel Butte-aux-Cailles med restauranger, ateljéer och en charmig butik med diverse bråte av olika slag. I 13e ligger också Paris egna Chinatown och där finns ett rikt utbud av kinesiska matställen, matbutiker, leksaksaffärer och kläder. Sent på kvällen kom det besök och klockan ställdes tidigt till nästa morgon.








Fredag: Många viljor, uteservering, regn, sol, kaffe, 5e, 14e, 4e, pizzamiddag och livejazz på Café Universel hanns med.
Lördag: Jobb på Caramelle, middag vid Seine.
Söndag: Belleville-där kulturen och konsten blomstrar, ett område som lever! På väg till spelstället gick vi fördbi den här porten. Ungefär så här står det på skylten: I trappen till detta hus föddes under stor misär Edith Piaf vars sångröst kom att beröra hela världen. 








 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0