APRIL APRIL




Månaden mars var till ända och våren var kommen. Sista marsdagarna firades med livespelningar och ett mäktig kungaslott.

I fredags var det Lissi Dancefloor Disaster som spelade på Machine Moulin Rouge. Ja, de där med katterna som sitter lite överallt i Uppsala. http://lissidancefloordisaster.com/blog/ Josefin fixade in oss på gästlistan. Fullt med glada människor som pratade och dansade. I entrén kunde man köpa diverse tygkassar och annat smått och gott. Tydligen var det någon festival som firades till kvinnan, såvitt jag förstod. När Lissi Dancefloor kom upp på scen blev det röj, de körde järnet , och i slutet av konserten var även delar av publiken uppe på scen och dansade. Jag visste inte om jag skulle tycka att det var respektlöst eller bara gilla stämningen. Grymt kul var det att ha sett dem live i alla fall och på ett sånt ställe också! Hann precis med sista metron hem.

 





Nästa morgon tog vi RER-tåget ut till Versille. Efter kö, betalning, kö igen, väskinlämning och säkerhetskontroll var det tillåtet att vandra in på borggården. Och visst var det pampigt. Inne i slottet var salarna prydda av guld, fönster från golv till tak, kristallkronor, vackra tyger i olika färger och man färdades genom balsal efter balsal, trängdes i kungens sovrum, trängdes i drottningens sovrum, försökte undvika guidegrupperna men de var överallt. I något enstaka hörn fick man ett uns av känslan, där man kunde blicka ut över trädgården i ett molningt Versille, och med lite fantasi föreställa sig, hur det kunde ha varit när någon bodde här. Hur det måste ekat i de stora salarna när någon kom gående över trägolven, hur frasiga klänningar tagits på och dansats i när det bjöds in till fest.

På ett sätt är det otrevligt med all trängsel och turism, på ett sätt är det underbart att vi vanliga dödliga kan få möjlighet att se det inifrån, så var det nog aldrig tänkt…


Som en dröm, en saga.



Parken var enorm med dammar, skogar, gräsmattor, blomsteranordningar och fontäner. Halv fyra skulle fontänshowen äga rum. Klassisk musik strömmade ur högtalarna, kranarna vreds upp till max. Vi väntade och väntade men ingenting hände. Efter en lång stund kom insikten att vi blivit snuvade på showen. Men vem fanns att klaga hos?

 

Så blev det april och aprilskämten haglade. Det jag hörde från Sverige om att Borås skulle byta namn till boras.com i syfte att modernisera sig , var ändå det jag gillade bäst.  

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/boraasboraas-tme-ab/pressrelease/view/boraas-byter-namn-och-blir-boras-com-747280

Jobbsöndag med finbesök.

Återbesök på Chat Noir på måndagskvällen. http://spokenwordparis.blogspot.fr/p/what-is-spokenword.html

Tisdageftermiddag inskrivning till att konversera med pensionärer.

A bientôt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0