Indignez-vous!



I onsdags var jag på ett föredrag av Stéphane Hessel på amerikanska biblioteket i Paris. Han är 95 år gammal, har varit aktiv i Franska motståndsrörelsen, suttit i koncentrationsläger, arbetat för FN och de mänskliga rättigheterna och han är oerhört inspirerande att lyssna på.   
http://sv.wikipedia.org/wiki/St%C3%A9phane_Hessel

Indignez-vous eller Säg ifrån!, som den heter på svenska är en liten skrift på drygt 30 sidor, skriven av Stéphane Hessel. Läs den!

Det är vi unga som är framtiden. Vi måste bry oss, vi måste göra någonting. Klassskillnaderna bara ökar, i Paris ser man det varje dag, hur mer konsumeras av de som har råd, hur fler sitter hungriga på gatan. Enormt många behöver bostad men det är inte bristen på bostäder som är problemet. Jag pratade med en kvinna igår som sa att i hennes gamla lägenhetshus står sju lägenheter tomma och det är inget extremfall. Folk har inte råd. Vi behöver tänka över vår situation, vi måste vara beredda att sänka vår levnadstandard så att fler kan få ta del av den.

Kommentarer
Postat av: Emma B

Läste en intervju med honom i DN Världen för ett tag sedan, mycket fascinerande och inspirerande man! Försökte få tag på boken men hittade den inte..



Puss på dig!

Emma

2012-04-17 @ 17:39:25
Postat av: Lydia

Du får låna den av mig! Puss

2012-04-18 @ 20:03:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0